HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

Saxxon Studio International

2014.08.22. 15:19 killin tours

Greets madzsar soundclash fanatiks !

Talan tavaly nyaron igertük utoljara hogy folytatjuk? Nehez ügy ez, tenyleg mert egyreszt a legtöbb fontos es aktiv szereplöröl irtunk mar, masreszt meg lehet hogy csak a szerkesztöseg öregszik, de egyre kevesebb fiatal sound tünik fel akinek lennenek tenyleg sajat es nagyon jo ötletei. A masik dolog ami nagyon zavaro, az nem mas mint ez a KIBASZOTT FOS DANCEHALL amit csinalnak mar vagy 2.3 eve folyamatban. Vokoderes nyivakolos pöcsköszörü beat, egyszamos sztarelöadok akik nyomulnak a facebook-on mint az allat....

Nade eleg a puffogasbol, itt ülök az irodaban es az augusztus eleg halott honap, viszont fel hetig valamit kell csinalni, mielött elindulnank az uprising fesztival-ra irany LONDON es a hetvenes evek ! 

Ekkor es itt kezdödött ugyanis Anglia elvitatahatlanul legnagyobb SOUND-janak törtenete. Talan egy korabbi bejegyzesben emlitettük öket es azt is rögtön hogy nem tudunk roluk eleget - egy külön bejegyzesnyit...Ez ugy 4 eve lehetett, most megprobalkozunk

saxxon.jpg

 

Jamaika angol gyarmat volt ugye ( 1655 utan, elötte spanyol ! ) de hogy kerültek jamaikaik Angliaba annyian...amennyien ott vannak. London, Birmingham, de lehetne meliteni egyeb nagyvarosokat, egymillioan vannak azok akik vagy Jamaikan születtek meg, vagy Jamaikan születtek a szüleik. Mara mar 4 generacio ez legalabb. A masodik vilaghaboru utan kezdödött a bevandorlas, mert az angolok szarban voltak, nem volt eleg ember aki melozzon, es hat a gyarmataikon elkezdtek ezt az ügyet tamogatni... Az elsö jamaikai bevandorlok 1948-ban erkeztek Angliaba egy tengeralattjaron:) aztan az ötvenes evektöl egeszen a hetvenes evek vegeig egyfolytaban erkeztek.

A Saxxon 1976-ban mar egeszen biztosan letezett Del-Londonban, meghozza Lewisham negyedben, ami azota is jamaikaiak altal sürün lakott negyed. (Ugy mint Brixton szinten del, Hackney eszak) 3 alapito tag volt:  Dennis Rowe, Lloyd Saxon and Musclehead. utobbi azota is a sound egyik MC-je, aki annak idejen a kilencvenes evek vegen evekig börtönben volt es bevallottan fegyveres rablasert....A sound mindenek felett, a soundra sok penz kell,. ezekröl a dolgokrol irtunk mar korabban, mindenhol a vilagon ahol jamaicai soundsystemek leteztek ott letezett a bünözes is a közelben. Elöször Imperial Rockers volt a sound hivatalos neve, de 1978-ban megvaltoztattak Saxxon-ra. A selektorok az idök soran: Muscle Head, Trevor Sax, Mini Muscle, Henry Prento es Micky Boops.  A 80-as evekben egy egesz sereg fiatalember nevelkedett elöadotanonckent a Saxxon sound partyjain a mikrofonok mögött, a lista korantsem teljes, de eleg massziv : Tippa Irie, Smiley Culture, Peter King, Papa Levi, Maxi Priest, Daddy Colonel. Ezek utan nem csoda hogy 1984-re a Greensleeves kiadoval kooperacioban sajat angol kiadot csinaltak : UK Bubblers neven, ahol kiadtak a felsorolt elöadlok produkcioit 12 inch lemezeken. 10 even belül pedig teljesen sajat kiadojuk lett: Saxxon neven 

uk bublers.jpg

 

 

Coughing up the Fire cimmel ki is adtak 1985-ben egy lemezt Tippa Irie, Daddy Colonel es Daddy Rusty dalaival, Pappa Levi pedig nemsokkal kesöbb listavezetö lett az összes angol es jamaikai reggae toplistan a Mi God King cimü lemezevel.
A Saxxon sound termeszetesen nagyon is aktiv volt soundclash teren is, hiszen akkoriban majd minden este minden bulin soundclash volt, vagy az lett belöle. ilyen elöadogardaval nem is nehez ugye...az evek soran vagy a kilencvenes evek elejeig Maxi Priest, Smiley Culture, es nem tudom meddig lehetne folytatni a sort, sorban jutnak eszembe a Saxxon elöadok....Saxxon egyidöben indult majdhogynem a legelsö nagy jamaikai soundokkal, es mivel a hetvenes evek vegen voltak mar annyian angliaban a jamaikaiak hogy turnet lehessen egy soundnak csinalni, igy allando vendeg es kihivo vagy vetelytars volt az össszes nagy öreg jamaikai sound Londonban is. Coxxsone, Volcano, Java Nuclear, Fatman, Youngman...Nagyjabol egyidöben a korabbi bejegyzesben emlitett atalakulassal amikor is az elöadok eltüntek a szinpadrol a sound mögül-elöl, Angliaban elterjedt egy tonna kalozradio is, megvaltozott a környezet amihez a Saxxon sikeresn adaptalta magat. Musclehead kivalo mc lett, es 92-ban Birmingham-ban megmutattak hogy ök Anglia kiralyai, a hazai Luv Injection valamint a V Rocket es stereoPhonic soundokat legyözve az elsö UK Cup clash-en. Utana 2-3 even keresztül került megrendezesre a Uk world clash amin a Saxxon allando szereplö is volt, 94-ben meg is nyertek a King Addies ellen töbek között. ez is egy olyan clash volt amiröl szeretnek vitatkozni azota is, meg a nem sokkal kesöbbi rematch-röl is ami Bermudan jatszodott es az Addies nyerte....mindket clash megtalalhato legalabb 200 jungle vagy drumandbass trackben, reszletekben, sample-kent.

 

 

 

 

 

A Saxxon egy intezmeny, a Nothing Hill karenvalon allando szinpadjuk van, es lepnek is fel szerte a vilagon mindenhol, csak nem annyira sürün mint regen, mert igazi exkluziv sound lett. soundclashen ha jol tudom, nem jartak 1994 ota.

 

 



Hiresebb clashek:

1992 Uk Cup Clash Birmingham: vs Luv Injection vs V Rocket vs Stereophonic   (WIN )

1994 Uk World Clash, Milton Keynes : vs Bodyguard vs King Addies vs Kebra Negus  ( WIN )

1994 Bermuda: vs King Addies  ( L )

Hiresebb dubplate-k:

ez könnyü fejezet mert kiadtak öket lemezen, jopar ilyen lemez van :)

Abyssinians: Run for your life

Aswad: Don in the Dance

Cocoa Tea: Turn dem sound off

Ernest Wilson: Its so good

Leroy Sibbles: Saxxon to the Top

Roger Robin: Step right in

Sanchez: Saxxon i love you

 Frankie Paul: Worries

Boris Gardner: Wake up to Saxxon

Garnett Silk: Saxxon kingly character

plusz:

 

 

saxon sound 3.jpg



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr946625953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása