HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

the german luger

2009.05.11. 14:52 killin tours

Greeets

Mai fejeztünk a svábföld legnagyobb soundjáról, a stuttgarti Sentinelről szól. Az utóbbi években nemzetközi vélemény, hogy ők A NAGY SOUND Európában, és 2005-ben a brooklyini wolrdclash győzelem valóban nagy lendületet adott nemcsak nekik, nemcsak a többi német soundnak, de az egész kontinensnek. Őrült nagy hype volt akkoriban minden erről szólt, és tény, hogy  azóta kezdtek el figyelni a tengerentúlról erre felénk. És egyébként az is tény, hogy mi is akkor kezdtünk el aktívan figyelni mindenre, ezek együtt járnak, ha van egy sound aki odamegy és megmutatja!!! Ezen a worldclashen ellentmondást nem tűrően mentek a dubfidub-ig. Ott a Black KAt igyekezett megállítani őket, de nem sikerült. Az a Gyptian amivel kezdték az első kört, az azóta védjegyükké vált saját zenével, igazi bomba volt Serious time, a Spiritual War riddim áthangszerelve, és persze custom szöveggel: Tonight some sound a loose dem stripe, Bass Odess without Squingy you must dead tonight....Immortal your name will fit you to die.... no matta what dem fool might say, Sentinel rise, Mighty Crown fall, watch how Chin stands pon the stage....de lehetne sorolni egy rakás "saját zenés" Sentinel dubot...ELmar a clash után elmondta az interjúban, hogy Simon a Mighty crown mc odament hozzá a backstage-ben miután ő maga már kiesett és azt mondta neki, hogy you play wicked but promise me you will kill Panta (Black Kat=Pink Panter), így is lett, miután a dubfidubban 5-5-ös állásnál a Sentinel Junior Byles Fade Away dubjával nyert!!!

1999-es alapítású sound, alapító tagok Elmar (mc) Nadja (selektor) MArio és Thilo  (selectorok). Ulli Nefzer aki szakértő/tanácsadó alighanem a kezdetektől fogva velük volt. Újabb tagok, Bongsi (selektor) Meska (selector/mc) és Shotta Paul (mc). 

Első komolyabb megmérettetésük a 2001-es kill or be killed clash volt, amit a Powpow szervezett Kölnben, budadub Münchenből, Wadada nem tom honnét, és a Supersonic berlinből voltak az új generáció versenyzői, a Sonic győzőtt, a dubfidubban a Sentinelt szorította ki lépésről lépésre. Ez nem vette el a kedvét a Sentinelnek, aki két év múlva már az első Riddimclashen A Killamanjaro ellen harcolt a dubfidubban. Persze vesztett, de Fradi Kruger szavazai (az akkori Jaro celector/mc) komoly elismerést jelentettek még akkor is ha udvarisakodott : "you put a better fight than Powpow". Még ugyanebben az évben legyőztek egy kis jamaikai soundot méghozzá az otthonában, dacolva a fizikai inzultussal is a clash közben. 2004 mérlege megint imponáló, egy vereség Rómában a Gramigna-tól, Elmar kommentje a clash alatt sokatmondó volt megintcsak: "Brusco, me know you almost break yourself for this clash" (Brusco az azóta előadóvá lett mc, és a mondatot természetesen anyagilag értette Elmar). Majd a Soundquake-et győzték le semleges helyen, Nürnberg egyik külvárosában. 2005-ben Worldclash, majd azóta sok-sok fellépés de valahogy nem akar összejönni hiba nélkül az a státusz amit nekik szavaznak...

egy snyper nevű kis canadai soundból bohócot csináltak Torontóban, de ezenkívül semmilyen clasht nem nyertek az utóbbi 4 évben, a war inna east-en kívül, ahol a legtöbbek szerint ők voltak a leggyengébbek. (de igen, tavaly ilyenkor a Onelove-ot megverték rendesen Milánóban)

ettől függetlenül 2005-ben ők történelmet írtak, és azóta is érezhetően nagyon sok mindent megtettek azért, hogy ők legyenek a királyok Európában, és ha lehet mindenhol. Anélkül, hogy az ember szubjektívkedne ki lehet jelenteni, hogy nem jött össze. A szombati milánói vereség a Bass Odyssey B csapatától alighanem érzékenyen érintette őket, azok után, hogy pénteken ugyanabban a városban buliztak egy helyi sound szülinapján. A dubfidubban ugyan Elmar kommentálta a BAss Odyssey "Jimmy Cliff" dubját, méghozzá úgy, hogy lejátszotta ugyanazt a számot a la Hopeton James.....Ezzel nagyon nagy tiszteletet szerzett magának a nemzetközi sound fórumokon, és a dubfidub-ot meg is nyerte, de a clasht nem, mert 3 roundot DJ Mark és Mc Worm nyert.

A 2005-ös worldclash fellépésre rendesen befektettek,és bejött!  Az tény, hogy azóta ők kapták a legtöbb meghívást clash vagy akár jugglin dance-ra a tengeren túlon. Nemrégiben Japánt turnézták végig.Elkerülném megint azt, hogy úgy tűnjön mintha le akarnám húzni akiről bejegyzést írok, de nem titkolom, hogy valamit hiányolok a Sentinelből, még ha nem is tudom pontosan megmondani se, hogy mi az, talán egy sokkal jobb mc, aki lehet Shotta Paul, talán a saját produkció, talán egy megnyert nagy clash 2005 után. De leszögezhetjük, hogy a Sentinel egy óriási nagy sound és nagyon sok mindent tettek a reggaeért a kontinensen.

Igazi agresszív clash sound, a dubjaik is nagyon csípősek és az ő himnuszaik többnyire a dancehall vonalon íródtak!

híresebb clashek:

Worldclash 2005 Elite Ark Brooklyn WINNERS (Mighty Crown, Bass Odyssey, Desert Storm (canada) , Immortal (Birmingham) , Black Kat

Minden UKCUPCLASH és newyorki Worldclash-en felléptek 2006,2007,2008.

Sentinel vs TRooper 2007 Amazura Queens DRAW

Sound fi dead clash St Elizabeth Jamaica 2008 (Black Kat, Jaro, Synemaxx, meg még valaki, 3'D Place

ezen a clashen nagyon sokáig jól álltak, look below

Sentinel vs Bass Odyssey Milanó 2009, BO WIN

Híresebb dubok:

Beres Hammond: Many tried (Lecturer)

Capleton: one more dead sound (welcome to jamrock)

TOk: Gigi winner

Max Romeo: Everlasting sound

Junior Gong: World Champion (fresh riddim)

Bounty Killa Wayne Marshall Vybez Kartell: hot dis year riddim medley

Dandy Livingstone: Rudie

 Shabba & Krystal: Sentinel kill a sound nearly twice their age

Sizzla: Solid as a rock (rockfort rock)

Sizzla: Superstar medley

Cecile: Top a top

 Admiral Bailey & Shabba Ranks: No Mamma Man

 Mad Cobra: War

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sound fi dead 2008 Sentinel first round


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr441115156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

killin tours 2009.05.11. 21:15:57

Worldclash 2005 Brooklyn, Elite Ark

SENTINEL vs Mighty Crown vs Bass Odyssey vs Black Kat vs Immortal vs dEsert Storm

www.megaupload.com/?d=BWD0PM7Z

killin tours 2009.05.12. 20:57:44

Sentinel & Supersonic 10th Anniversary dance with CECILE LIVE
Stuttgart 2009 április 11

www.megaupload.com/?d=RU6CS573

tíz óra zene:D
enjoy!

sonkallector 2009.05.12. 22:58:08

@killin tours: ezért nagy köszönet,találtam én is egy linket múlt7en ehhez,de az "csak" 400perc volt...jó buli lehetett a felvétel alapján:)

killin tours 2009.05.13. 18:15:06

War Territory III
Leoncavallo, Milanó 2009 május 9.

Sentinel vs Bass Odyssey

a feltöltés a clash promóterétől a Golden BAss soundtól származik, repsect érte

round 1 >
www.megaupload.com/?d=ESZEK1I8

round 2 >
www.megaupload.com/?d=X41OVTA0

round 3 >
www.megaupload.com/?d=6PPQPFQI

round 4 >
www.megaupload.com/?d=MLXEW6OW

round 5 TfT >
www.megaupload.com/?d=8VECP69C

kmar 2009.05.15. 20:12:56

Sentinel & Mighty Crown dance @ Stuttgart 2006.10.28

Part 1
http://www.sendspace.com/file/r4g0tx

part 2
http://www.sendspace.com/file/5j9zz0

Part 3
www.sendspace.com/file/nwwyqc
süti beállítások módosítása