HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

Clarendon, a deh so bodyguard come from

2009.03.20. 11:32 killin tours

Énekelte Nicodemus sokszor a méltán híres dubplate-en. És bár Matterhorn egyszer lejátszotta a saját verziót a la Addies custom made: Clarendon a deh so bodyguard get hang...a mai napig ez a stalag riddimre gyártott dubplate a Bodyguard legnagyobb himusza.

Angliában alapították a soundot 1988-ban, de az owner Courtney Sigh nagyon hamar átköltözött Clarendon egyházmegyébe Jamaikára, és a legendás, ám de általunk egyáltalán nem ismert Stereo Mars sound hangcuccát megörökölte.

Johnny Guard a selector szerintem 1988 óta, eleinte egy tony nevű köpcös csávó is ott koslatott mellette.

A BOdyguard nagyon hirtelen robbant Jamaikán a 90-es évek legelején, és pillanatok alatt ott találták magukat a Jaro vagy éppen a Stonelove mellett egy színpadon. vagy éppen ellenük. már 89-ben kiálltak mindkettő ellen, a Stonelove vs Bodyguard pedig sokak szerint za egyik legérdekesebb, legkomolyabb, és legnagyobb rivalizásál volt az évek során. nagyon sokat clasheltek egymás ellen. Clash széria volt jó pár, ez és az addies vs Bass Odyssey a leghíresebb alighanem. Valamint a Bodyguard vs Addies szintén. a youtube-ra felkerült az egyik jópár részletben, 92-ben játszódott le a Biltmore Ballroom nevű helyen Brooklynban, az Addies fogadta Johnnyt és Tony-t. 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Uftg4L0x7xM

az az első rész, mellette ott a többi.

Az Addies ekkor már Brooklyn királya nagyjából, ráadásul Ninjaman arrajárt és besegíett nekik. Hiába. Johnny csúcsformában, ninja hangját " yyyy yaman" a lemezről használta ahhoz hogy válaszoljon a kérdéseire amin teljesen kikészült a közönség annyira viccesnek találta:

-So Ninja a ninja can only killed by a Ninja right?

- yyyy yaman

összeségében hiába mutatott be szuper performancet a don gorgon, a Bodyguard pont ninja dubplate-ekkel válaszolt az élő Ninjára, és kedves magyar élőzene a hangszerekkel a csúcs massive láss csodát, nyertek a dubplate-ek! mondjuk én már ezerszer átgondoltam azt is, hogy mi számít élőnek de ez már kérdés...az meg megint más, hogy fél év múlva amikor babyface (addies, a kalapos) nem volt annyira végtelenül készen mint ezen a bulin...akkor ottlévő előadó segítsége nélkül móresre tanította Johnnyt.

valamikor 94 táján egy Fire Links nevű figura érkezett Johnny mellé mc-nek. ők is elég jó páros voltak mindig, kivéve amikor Johnny nem bírta Links tempóját.

Fire Links rendkívül energikus fiatalember, volt kb 16 éves amikor elkezdett mczni a bodyguardban. Kingston Seaview Gardenben nőtt fel, és Nitty Gritty bandájába tartozott. ez pontosan nem tudom mit jelent, olvastam...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

legemlékezetesebb közösen győzelmük talán a 97 nyári clash Queensben, ahol legyőzték az addiest mert Matterhorn és Babyface egymással veszekedtek...meg mert lejátszották a rathid gun we have kezdető bounty killa számot ami akkor még csak nekik volt..ez megint olyan szám amit nem hallottam sehol csak ezen a felvételen. a bodyguard vs bass odyysey vs 4x4 exodus is emlékezetes, garnett silk fi garnett silk, egészen addig amíg a 4x4nek elfogyott...Johnny jelenleg egyedül a sound élén, mióta fire Links önálló soundot vezet 99-től Links mára már Matterhorn nyomdokaiba lépett, egy éve kb a myspace oldalán volt egy kurvajó száma mint előadónak...amúgy is kb az összes mc közül a legtisztábban tudta beleénekelni az aktuális számot a mikrofonba...viszont igen gyakran lép le egy lefixált bulira kapott előleggel, fellépés nélkül, állítólag...Kingstone-ban elég nagy neve van, nem is nagyon megy onnan soha az utóbbi időben......Johnnynak úgy olvastam van állandó melója, nem főállású selecta...kár.

Híresebb clashek:

Bodyguard vs Jaro 89 Jamaica

Bodyguard vs Rodigan 89 Maypen Clarendon , Jamaica (Rodigan Cocoa Tea dubplate,de erről majd később) 

Bodyguard vs ADdies 92 Biltmore Ballroom Brooklyn

Bodyguard vs LP 94 Maypen Clarendon (Lp played 15 Dennis Brown in a row lásd LP-ről szóló fejezet)

Bodyguard vs Bass Odyssey vs 4x4 Exodus 95 ?

Bodyguard vs Addies vs Rodigan 96 Maypen Clarendon (Matterhorn egyedül csúnya versét adott)

Bodyguard vs Addies 97 Queens (the end of the legendary matterhorn & babyface duo)

Bodyguard : Firelinks birthday bash 98 Brooklyn (Babyface a teljes Addies boxxal besétált a bulira.."birthday present for them punk ya...és rögtön dobott egy khmm asszem General Degree: " ooo lord we nuh want bodyguard o lord the whole a dem a fraud..."

Bodyguard vs Rodigan 99 Bermuda (csomó custom made Rodigan fejére, de Links bemondta az elején: nem követi el azt a hibát amit mások, hogy csúnyát mondana mr Rodiganra, óriási forwardot kapott már ezért és nyertek is végül)

bodyguard vs Mighty Crown 2008 márc 15 Texxas csúnya verés a japánoktól

Bodyguard vs Inner City vs Silverhawk 2008 Brooklyn (the original days of clashing, Johhny megnyerte)

 

Híresebb dubok:

Nicodemus: Clarendon

Garnett Silk: hello bodyguard (mama africa)

Hammer mout-anyting dawg do babyface dweet 2(heavenless riddim)
Liutenant stitchie: mad (punaany riddim)
wayne wonder & buju banton: sunshine/test we nuh (byebye love riddim)               

Bounty Killa: If a war (love punaany bad riddim)

 

Hamarosan kifogyok a nagy híres régi soundokból és európai körkép indul...egy bejegyzés még mindenképpen várható az előzőek társaságában...guess who...

 

 

bodyguard vs bass odyssey 98 new jersey 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr401014003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása