HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

WAR INNA EAST 2009 beszámoló

2009.04.09. 14:48 killin tours

Greetings madzsar soundclash fanatiks!!!

 

Nem is tudom hol kezdjem. Mondjuk Amsterdam – Amstel állomáson, mert onnan indult a war busz. Rent a Vybe aka Giselle egy nagy fekete néni mint kiderült Ziggi turnémenedzserének nővére, na ő szervezte meg a buszt A’damból a War inna east clashre. Olyan lazán mint atom. Ha nem írtam volna neki péntek éjjel, hogy mikor hol merre, akkor nem is tudom... nem busszal mentünk volna. Szombat este 7 az említett vasútállomáson. Fél kilenckor el is indultunk addigra ért oda a busz, meg a sok késő. Másfél óra alatt végignézhettük hogy veszik el egy nő táskáját egy robogóról…. Így sem jött el mindenki aki bejelentkezett a hölgynél emailben, ahogy előre jósoltam, 5 euróval drágább lett a buszút de legalább volt hely. Meg kellett állni a 100 km-es úton egyszer, hogy ne legyen olyan 1 óra amikor nem szív senki….francia német és osztrák banda volt a buszon, többnyire soundboyok amennyire érzékeltük, nagyon vagány emberkék, nyomták a patois-t meg minden…Giselle dancehall kvízzel készült, igen, kb 50 kérdés, kb a felére ha tudtuk a helyes választ, a fórumra fel fog kerülni!!! Enschede városában fél órát eltévedtünk, ez a sofőrtől aki egy hölgy volt elég nagy teljesítmény, idegeskedett is a massive rendesen, de odaértünk 22:45-re. Az állomás előtti parkolóból azonnal látható volt az új atak épülete, hatalmas nagy magas modern club.egy 10 ezres kisvároshoz igencsak..hogyismondjam..nyugati dolog ez, kb akkora a hely mint a miillenáris... Bementünk, a Herbalize it nyomta a warmupot, megevttük a zsetonokat mert csak azzal lehet a pultnál fizetni. Mivel eleinte a security komolyan bejárt a terembe, és figyelte ki füstölt bármit, ezért az emberek fele kint szívta magát rommá ekkor még. Hollandiában is mint mindenhol nyugaton tilos a dohányzás nyilvános helyen. Ez persze éjfélre megszűnt, mert midnenki bejött, tömeg lett, a security meg feladta, hogy mindenkit megkérjen külön, nyomja el a cigijét. Ez volt amúgy midnen, semmi nyakadnál fogva kivezetés, meg semmi keménykedés…A párszáz német akiknek kurva jó dolga van, meg tényleg úgy állt a clubban mint valami alvajárók. Mértéktelenül be volt szívva mindenki mire elkezdődött a clash.

Nem fogok számról számra rundownt írni, mert egyrészt mindenki meghallgatja úgyis, másrészt meg nem tudok

Michael X az új holland előadó volt a host, look out for him!!!

Team Europe kezdett, Elmar és Spider egyszerre a színpadon, mögöttük a két teljes sound crew állt 2 laptop mögött, a márkáját nem írom le úgyis mindenki tudja:D. Usa oldalon dettó ugyanez, 2 laptop. Szépen Spider elmondta a legelején, hogy nincs itt kecmec, jövő héten ez a kupa Stuttgartban, másnap Berlinben lesz a szülinapi bulikon. Buju : Soundclash time again, Sonic dubbal indult a clash, Spider kérdezte is, ugye milyen rég volt utoljára?? akkor éreztem, hogy erre vártam 2007 március óta....

Ez a team dolog nem annyira jött be nekem, és a két német sztem nem vitte túlzásba tervezkedést, hogyan is fognak egyszerre nyomulni. Néha zavaróan egyszerre ordítottak a mikrofonba. Ettől függetlenül modern (roots) dolgok amikkel kezdtek, szépen ültek. Ziggi tell you this, Vegas: Kill sound a road, és az est hostja Michael X is elhangzott dubplate-en, persze a Sonictól. Hypocrites cant look inna me eyes, új riddimen: Collie Monster  a neve és Bogle volt az előadó, látjátok fejlődök:D:D:D az nagyon jó volt, Serani Bogle már „klasszikusnak” számító száma mi a címe? Mindegy. „Elmar put a gun inna your face and boss it till it fuckin empty”

Majd classical material mondta Spider, a Sonic méltán híres slengteng szelekciója volt az első komolyabb fwd az este. Meg egyáltalán a 3 the hard way (Johnny O Shabba Waysne Smith) volt az egyetlen mindenki által közismert és sokszor hallott anthem ami óriási fwd-ot kapott.

Utána jött a Sentinel a sick riddimmel, majd a Punaany-val Junir Cat,  Cutty Ranks, Ninja man,  és a Sonic Papa San-ja waan the killing. A végén hot dis year riddim serial,

 mindkét soundtól, csupa quality dubok

Honorable mention to Sentinel’s: Bounty Killa Vybez Kartell Wayne Marshall 3 the hard way!!! fuck the segregation, vezette be Elmar, és tényleg!!! A Sonic Capleton medley-ével zárták a kört, 10 tune in one.

  A beszívott közönség nem vitte túlzásba a reakciót a fél óra végén, pedig zeneileg komoly volt nagyon.

Majd jöttek az amcsik, a dagadt Pretty Rick a tek-9, és a raszta Tarantula a Poison Dartból. Na ők megtervezték az előadást, introval kezdtek, mégpedig egy Mitch dubplate-el, (ARP) ezt már mindenki hallhatta sokszor másoktól is, az oroszlánkirály cover, weeeee kil you bumboclaat…közben egy mukk nélkül odasétáltak az európai pulthoz és ütemre mutogattak mindenkire, a közönség végre ébredt és óriási fwd-al jutalmazta ezt a kis akciót!!! Rám is cáfoltak, dem team up to rass!!!

Pressure, Luciano, Luton Fyah dubok. Pretty Rick első speech-e a semmiből: közölte hogy Spider egy cokehead. Kapta a fwd-ot ére, pedig elég kis ócska duma volt, de rárakott egy Jah vinci watch your friends, brand new, az nagy volt.Egy mikrofonnal operáltak és adták egymásnak oda vissza, ez sztem sokkal jobb mint amikor néha a két német egyszerre kiabált...

Utána a war riddimre jöttek a két sound verziói, Buju: test we nuh, majd untill they stop fuck batty, ez is egy verzió BoB Marley-re:D:D:D . Tarantula közölte, hogy nem lesznek barátok soha ezekkel a fiúkkal a túloldalon, főleg nem Spider-el...(nem túl szimpi argument, meg nem is igazán tehető hova) sleng teng és punaany riddimet játszották ezek után. Spidert csúnyán a bögyükbe vették, fél órán kersztül nagyjából percenként mondták neki a szépeket.   A slengteng riddimre elhangzott a nobody’s calling your name című közismert dub, be is lett vezetve hogy a Sonicot senki nem ismeri a tengeren túlon.. ezzel szokta mindenki a sokrésztvevős clash leggyengébb láncszemét intézi el, de nem úgy hogy előtte fél óráig csak róla beszél…Pretty Rick felvette a kupát a kezébe, Tarantula is közölte, nem azért utazott 9 órát, hogy fuckery legyen, kupával megy csak el!!!

A kör végén a közönség még midnig nem volt túl aktív, Michael X könyörgött, hogy szavazzanak, nyertek az amik, fair and square, ők voltak az összeszedettebbek, bár a dubok az EU csapatnál jobbak voltak szerintem.

Köv kör, Tek9 vs Supersonic először.

Tek9 a heavenless riddimmel indított, egy jófélével, Capleton: your kingdom is fallen, Johnny Osborne murdere megspékelve egy nővel akinek kurva szar hangja van:D... majd  az egyik új riddimet hajtotta amit 2 nap alatt csak megszültem, hogy gang war, de mostmár tetszik is:D , mavado, beenie man, matterhorn... majd a köre végén jah is by my side és ghetto people song, köszönjük, boring nuh fuck. Pretty Rick sokszor Amsterdamozott, meg Germany-zett, a hely nevét egyszer sem sikerült kimondani, hogy Enschede...  Itt kérdezte Kmar tőlem, hogy na most mit kap ez a Tek9 vajon, hát igen, Sonic érkezett. Spider miután megdícsérte ellenfeleit az első körért, azonnal kérdzett is. Miszerint mindenki hallota a nobody’s calling your name dubot amit neki címeztek….”People how much time these 2 fuckin fat boys call up Spider name??? Me ago kick your fat belly like Michael Ballck kick off a football!!!

Richie Spice: i hear dem callin callin callin Sonic name…hatalmas forward már a bevezető szövegre is, amiben elmondta azt is hogy pár hét múlva New Yorkban is szétrugja a picsáját Rick-nek (Global clash) Majd reflektált Rick földrajzi problémáira, these are dumbass mothefuckers, dem dont even know where the fuck we are!

Stalag riddim szelekció, reflektálva Rick kupafelvételére az első körből: Halfpint want it cant get it (crazy girl), majd Tarantula 9 órát repültem-re Michael Buckley send another sound home.

Ezután Cherry Oh Baby riddim következett, rögötön a névadó Eric Donaldson-al, (nem tom sokmindenkinek van-e ez meg, nem hinném) majd burro banton: badmind ago kill dem (sonic ago end dem) capleton murderation,  utána african beatre  capleton, assassin, papa san, shabba., duck riddim: bounty killa dead this time, cobra put gunshot inna your bloodclaat face, buju its all over, végül pedig egy brand new mr vegas,  i am blessed!!!

csupa fwd és fire, a végén michael X megkérdezte ki volt a jobb, a Tek9-nál 3 majom feltette a kezét, de ők konzekvensen csak az amcsikra szavaztak…egyértelmű, a Sonic meggyalázta a Tek9-t.

Sentinel vs Poison Dart

Shotta Paul az új Sentinel mc idegesítő hanggal, hogy ő a csajok kedvence, hogy Kirky C csak másol midnent, és igazából controll+c a neve… szép sizzlával kezdtek, olyan sentineles saját zenével. Majd welcome to jamrock riddim, capleton: 1 more dead sound deh pon di agenda  big tune utána real rock riddim kicsit nyugdíjas tempóban bounty if a war, prichers enemy, majd interrcom riddim regulars, nem tudom…shotta paul önbizalommal teli, nagyon bátor fiú, válogathatak volna neki izgibb dubokat is

Poison Dart: Tarantula elmondta: The new recruit pon Sentinel is one from many sleectas who tried to kill Poison Dart, majd  azonnal Beres Hamond: many tried but could not test a far east riddimről, ezek után a Senitnel egy anthem mal kevesebb lett ez este, mert ugyanez a lectureren közismert komoly dubjok.... iwayne lava , majd cocoa tea & capleton lord is our light and salvation de a capleton elmaradt, busy signal no escape a far east-en még mindig, majd bounty killa gun down

Capleton a punaanyn majd vybez kartelt he war nah done till the whole a dem dead zárószámnak, michael x kérdése után: nyert a sonic és a sentinel

Tag team round: singers

Usa kezd: Tek 9 gyönyörű Maxi Priest-el, majd hamarosan jött is az első D.Brown dub a revolution, amit nem igazán konferáltak be, és nagyot égett ahhoz képest amit vártunk. Tarantula reflektált Spider egyik előző köri akciójára, amikor az ő pultjukra ugrott: This is not the red light district in Amsterdam, we nah support table dance inna soundclash, nagy speech, nagy fwd.

A németek sokkal komolyabb simgers roundot küldtek,  egymás dubjait vezették be, elég jól klappolt a kör, Spider például kihívta Nadja-t a színpadra, mivel Tarantula korábban valamit mondott a Sentineles szelektor hölgynek, hogy szívesen ez meg az....szóval Spider közölte, Tarantula nem úgy néz ki mint aki ki tudná elégíteni Nadjat...és jött egy dub, bad gal Nadja, az alicia c. szám verziója az egyik heavenless riddimről a sok közül, megtáncoltatta Spider Nadjat, aranyos volt... Spider elmondta, hogy ma 7 éves a kislánya, és dühös, hogy nem lehet vele, mert ezeket a bénákat kell kinyírja, és repült is Luciano: Soundboy wastin my time, ami Tek9 anthem de ezek után már nem hangozatott el, big speech and big tune!!!! a végén viszont volt az Elmarnak egy vérgáz dumája, kb amikor szóltak, hogy lejárt az idejük...Hogy midnenki tudja a Supersonic meg a Sentinel ezer éve jó haverok...de van egy dubja a sonicnak, amire ő ezer éve irigykedik, (How you mean this bredren?????) és most akkor ő fogja nyomatni, és jött a Victory Glen Washington-tól, lekeverve még a refrén előtt, gááááááááz, némi búúú, ettől függetlenül simán nyerték a németek a singers kört.

utána Poison Dart vs Sonic majd Sentinel vs Tek9 következett...tarantula továbbra is jó szövegeket mondott, igazi war attitude mc, szolid kört zártak. A Sonic játszott egy Ziggi cutom made-et hiába volt tilos, bár a soundok nevei nem hangzottak el benne, de volt a fire serial, Beres Hammond, Anthony B, Luciano.

Sentinel újra Elmarral egyedül, weak round, összeszedetlen, kontrollálaltlan, Elmar szövegét meg elég nehéz néha megérteni...midnnesetre az argument miszerint a 2005-ös worldcalsh (amit megnyertek) a Tek9 által lett promótálva, azaz ők vitték mindenhovsa a flyert Brooklynban....az nem volt rossz...

issy,big fat sissy...tell me ricky,why u gwaan like u a nicky? Assasin ha minden igaz, ez is jól kijött, eredeti szöveg, de custom made-nek is beillett.

Tek9 jött és 5 perc bounty killa dubok, a világ legszarabb riddimjén, nem tudom elmondani mennyire szarok voltak...majd merész húzással egy Mobb depp dub, utána Nas, és még vagy 3 komoly hiphop dubplate...ezzel az 5 perc Brooklyn vibe-al megnyerte a kört az Usának....

dubfidub elején spider elmondta, hogy a rappel arattak a jenkik a legnygaobb sikert, némi búúú, Elmar kivette a mikrofont a kezéből és bekonferálta a 64-45 was my number dubot a la Toots and the maytals. Tarantula egyből kontrázott Spider rappes szövegére, Kool Herz, a jamaican ugye..you dont know your roots...big speech, big fwd...ez a dubfidub nem igazán sikerült senkinek, a Sonic egy Ras Michael, egy I Jjahman Levy és egy Culture blueprinttel talán a legjobban jött ki belőle...Elmar jött egy Carry go bring - Justin Hinds dubbal, Poison Dart, D.Brown Promisland, nagy fwd, Tek9 anthem Johnny O.-Sista Nancay kombó..nem akarom bántani de Mumma Nancynak nem olyan a hangja mint régen volt....az utolsó szám előtt mégis úgy állt, hogy az amcsik megnyerhetik a clasht. Tarantula ennek megfelelően leugrott a színpadról, és kettéosztotta a közönséget, hogy a németek ki tudjanak menni az exit felé...izgatottan morajlott az egész Atak....( én meg közben arra gondoltam, hogy Squingy a Bass Odyssey mc 2000-ben az Addies otthonában az Addies közönségével megcsinálta ezt, egy fél mondattal, le sem kellett menni a színpadról....) és akkor kölcsönzöm Sizzla01 felhasználó szavait a DHR-ről:

o boy what a fuck up...

done dead already -Scion Success és egy egész klubbos BÚÚÚÚÚ volt a reakció rá amivel teljesen egyetértettem, és csatlakoztam is a fújolókhoz. hogy miért?

ez egy nagyon híres hatalmas soundkiller, de...Mighty Crown anthem, és ők 99-ben ezt a második kör elején játszották rá a Jaro fejére, amikor azért valljuk meg jobban passzol mint utolsó számként ...already... a mighty Crown blueprint akármikor bárhol leszakítja a plafont..

a selectors ligában is nagy fwd-al jutalmaztuk, akárki játszotta is, még ha csak verziót vagy refixet is...

de itt a jelenlevők 90%-a hallotta már ezer féle clash felvételen elnyűni, szétjátaszani ezt a dubot, 700 soundtól...ebben a helyzetben amikor mindenki egy D.Brown Capleton kombót vár minimum, ilyen komoly színpadias előkészítés után ezzel a tune-al utolsó dubként....nem fogtok clasht nyerni kedves amcsi barátaim. És nem is, győzött Európa, végül csak meg is barátkoztak egymással is a résztvevők, és meg is egyeztek a mikrofonba, hogy visszavágó jenkiföldjén hamarosan..meglássuk!

összegzés:

A SONIC megmentette a Sentinel seggét, és Európa becsületét!!!!

Spider újra bizonyította, hogy fényévekre van tőle MINDEN európai mc, még a worldclash winner Elmar is..Tarantula a Poison Dart mc rutinos, nagyon sok jó szövege volt, megkontrázott minden speech-et amit csak tudott...de kérem szépen hol hagyta Kirky c és Tarantula azt a három mázsa hatalmas Sizzla dubot amiről méltán híresek???????????????????? összesen egy sizzla dubra emlékszem a Dart-tól.... Tek9 egy brooklyni garrison sound...kevés...khmm...intelligenciával...de nagyot küzdött Pretty Rick, tisztelet neki.

bigup the 4 sounds, no matteer what!!!

és főleg: LARGEUP MR SULTAN AND HERBALIZE IT CREW!!!!!

a War inna East elérte a new yorki wordclash szintjét és szerintem meg is haladta...

3 fős csapatunk - KMAR, Mr BUKTA you dunno anytime!!- büszként reprezentálta kis országunkat, azt , amelyik most még kimaradt a clash eleji szokásos big up all the people from....felsorolásból...

DE JÖVŐRE NEM FOG BUMBOCLAAT!!!!!!!!!!!!!

mindenki akit csak kicsit is érdekel ez, figyelje a fórumot, meg ezt itt, minden nagy és elérhető clashről és odajutási lehetőségekről lesz információ hónapokkal az adott clash előtt

 

 

 

fotók feltöltve, @ copyright by Niekohle from dancehallmusic.de

 

 

itt meg a kvíz

http://kepfeltoltes.hu/view/090618/c_pretty_1_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090618/c_pretty_2_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090618/c_pretty_3_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090618/c_pretty_4_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090618/c_pretty_5_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090618/c_pretty_6_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090618/c_pretty_7_www.kepfeltoltes.hu_.png

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr511055911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bossi 2009.04.09. 18:17:31

fasza beszámoló köszönet

killin tours 2009.04.09. 18:28:39

igyekeztem, köszönöm!
a képeket szerintem még nem láttad mert most raktam fel.
rég beszéltünk nagyon, remélem holnap eljutok a trafóba!!!

buk 2009.04.09. 23:11:13

tényleg szép beszámoló, élvezet volt olvasni.

war ina east első clashem volt, azt hiszem nem az utolsó :) és mégegyszer kösz mindent!

kmar 2009.04.12. 21:53:58

De jó volt átélni megint a bulit :) Big Up!!
És egy kis helyebítés: Elmar nem a Justin Hinds számot konferálta be úgy, h ők játszák egyedül a világon, hanem a Team EU utolsó dubját: Dandy Livingstone - Rudy A Message To You ami azért "kicsit" lenyomta a Scion Success-t...

killin tours 2009.04.14. 09:10:42

kösz a korrekciót, összefolynak a dolgok néha.
javítiottam ezt is meg pár más dolgot is, például a Tek9 Johnny O Sister Nancy kombó dolgon is finomítottam x. hallgatás után.
süti beállítások módosítása