HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

POWPOW Movements

2009.04.24. 15:39 killin tours

baski két napja volt egy éves a blogom én meg itt alszom...

na segáz, itt az új fejezet, egy másik tiszteletreméltó veterán, akik egy jó ideig clash érdekelt sound voltak: the big bad mighty Powpow movement from outta Köln! Selekta Ingo (ő igazából maga a Powpow) és Backra az azóta már távozott mc alapították 1992-ben a soundot. A név a pisztolylövésre utal, ami Jamaikán a tisztelet jele, legalábbis, ha zenéről, nagy számról van szó. gun salute. egy haverjuktól kaptak állítólag kazettán jamaikáról ezt-azt, amibe beleszerettek, addig csak Bob Marleyt ismerték szinte. Nem nagyon találtak viszont semmit sem a Ruhr vidék környékén ami olyan volt mint a kazetták, ígyhát elrepültek Jamaikára, ahol egy helyi veterán sounddal összebarátkoztak és tanulgattak tőlük a nyaralás alatt. Az üdülésen részt vett Otto Tillman aka Gentleman. Fel is vették az első dubokat rögtön. David rodigan volt a másik tényező aki nagy hatással volt rájuk, naná, ki más. Elkezdtek játszani illegálban mindenhol ahol csak tudtak, btw ezt a Lovetank-nál kihagytam, bele fogom írni. Amennyire tudom az első 2-3 évben minden német soundnak ez jutott, kevés fesztivál mellett, ahol mindenféle zene volt. Természetesen rendőrségi razziák voltak az ilyen illegál bulikon, de az emberek Kölnben elkezdték követni a PowPOw-t. 95-ben meg is nyílt a klubestjük ami azóta is tart, a Petit Price nevű helyen. (2003-ban ott voltam egy sima pénteken, az egyik első külföldi élmény, elementáris erővel indított el a soundkultúra iránti érdeklődésben.) Csatlakozott hozzájuk Devon egy jamaikai mc, aki akkor már évek óta Németországban élt. Aztán a Powpow csak nőtt és nőtt, és olyanok voltak a vendégei a klubban mint a Bodyguard, Rodigan, Stonelove vagy Saxxon.

2000-ben aztán felértek a csúcsra. a nyári stuttgarti fesztiválon clash a Soundquake ellen, egy az egyben, a német reggae-sound történelem első nagybetűs eseménye. Megnyerték, megérdemelten. fel lesz töltve. Ugyanebben az évben pedig rátették a kontinenst a világ sound térképére:egy juggling dance után amin a régi Afrique nevű brooklyni sounddal léptek fel,  a new yorki worldclash színpadára kerültek, elsőként Európából!!!!!!. (újra megismétlem, ilyenkor Anglia nem ér)ez örökre emlékzetes, még akkor is ha ők estek ki először...kapták a búúú-t az első dub felrakása előtt, ami miatt Backra az mc kicsit morcos is volt végig. De a Powpow ott volt, és a Powpow volt az első. Ingo a selecta azt mesélte egy interjúban, hogy maga lineup kihirdetése a hatalmas Amazura clubban 5000 ember előtt pályafutása egyik csúcspontja. Az ellenfelek voltak egyébként: Killamanjaro (a nyertes) Bass Odyssey, Mighty Crown, Tony Matterhorn, Little Rock (new jersey).....

http://www.jamworldmovements.com/jwr/zine/wc2000/worldclash00an.html

itt található egy beszámoló, igazán így kell kinézni egy rundown-nak egy nagy clash után. Sajnos az Uzzla (Supersonic) féle már nem elérhető a germaica oldalán, ami nem ilyen hosszú de a Powpow szemszögéből íródott.

2002-ben pedig kihívták a Jaro-t egy német reggae fesztiválon, és meg is szorongatták keményen. Mivel akkor járt először clashen európában a Jaro, és sok-sok himnuszt akkor hallott előszöra német clahs közönség, ezért nyert Freddy Kruga.

A Powpow movement azóta Európa legtöbbet szereplő soundja mai napig. Bár clash azóta sem volt részükről. Ingo ugyanabban az interjúban elmondta, hogy a kissé elkurvult businessben nem kíván részt venni, nem keres már hype-ot sehol, vannak jó kapcsolatai nagy előadókkal, eredeti dubokat csináltat a mai napig, de nem kell neki semmilyen kurva, csak szerelemből szexel. Teljesen igaza van, egy igazi big sound védjegye ez. Mint ahogy a saját produkció is! a Powpow ebben is alighanem az uttörők között van, ha nem a fő úttörő, saját riddimjei:

Celebrtae: 2002, Shanty Town remake 2003;Blaze és Superior 2004,Gladiator 2005,First sight 2006, Overstand 2007,Ruff & tuff és Follow 2008  

Ezért jó az a jópár német sound aki most sorra kerül, akiről külön bejegyzés lesz az mind-mind eredeti és kreatív.

Híresebb clashek:

1998 Bréma Powpow vs Soundquake vs Jahsound vs vs. Lexus vs. Top
Frankin vs. Hammerheart vs. Concord vs. Roots Commandment vs. Boombastic

2000 Stuttgart Powpow vs Soundquake

Worldclash 2000 Queens Amazura  Powpow vs Little rock vs Jaro vs Mighty Crown vs Bass Odyssey vs Matterhorn

2002 Stuttgart Powpow vs Jaro

 2002 Euroclash (hosted by Lovetank & Mystic Dan) Hamburg Powpow vs Onelove (Powpow nyert)

híresebb dub-ok:

D.Brown: Here Powpow comes

D.Brown: Wolves and leopards

Leroy Gibbons: Sumphy sound

Morgan Heritage: Let them talk

admiral tibet: POwpow ago hang them

 

 

balról jobbra: Mr Brown (selekta) Backra, Ingo, Devon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr611084123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása