HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

Sillywalks movement

2009.05.07. 10:03 killin tours

Greetings

Most következik Németország legrégebben működő soundsysteme, a Sillywalks. 1991 júliusában alapitotta selektor Olli és az azóta kiszállt operator David. Hogy egy hamburgi kocsma adta az ihletet ehhez a névhez, vagy a Monty Python szkeccs, azt nem tudom pontosan, de inkább az utóbbira tippelek, még ha áttételesen is. Hamburgban volt a folyóparton egy "urban soundclash" nevű rendszeres open air klubjuk. A kezdetek kezdetén Németországban valószinűleg itt kezdek el ismerkedni a soundsystem kultúrával az emberek.  Hamar csináltak is jópár utat Londonba, ahol felvették az elős dubplate-eket. Sajnos a dubbox-ukról nem nagyon van tudomásom, mert ha valaki, akkor ők tényleg nagyon hamar felismerték a rossz oldalait ennek a businessnek. Legutóbb amikor a Trafóban jártak, hallhattuk, hogy mikor is hagyták abba a dubplate készˇítést, 96-ban? Mindenesetre 94 és 99 között állandó mc-jük volt nem más mint Otto Tillmann aka Gentleman, egy kölni fitalaember, aki a Powpow sound élén is megfordult elég gyakran. Gentleman mindent a Sillywalksnak köszönhet és nagyon jó példa arra, hogyan is "készül" egy előadó a soundsystem gyárban. A Sillywalks soundban fedezte fel saját magát, a stilust és a hangzást amit aztán előadóként ma is prezentál. Első albumának (Journey to Jah)  meg a Sillywalks volt a producere. A müncheni Lobbstar lett az utóda a mikrofonnál.

A Sillywlaks produkciók hiresek az albumon kivül is, Forever riddim 2002-ből, Gilrfriend riddim 2003-ból, Friends riddim 2004-ből. Timba riddim, Silly Walks meet Patrice album, Que Sera single Caramelo & Criminaltól, ezek mind mind a Sillywalks maga, nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy olyan sound-producerről van szó aki nem remixelget, régi dolgot feldolgoz, hanem SAJÁT HANGJA VAN, és olyan előadókat ihletett meg ez a hang mint Jah Mason, Tanya Stephens, Ginja, Capleton

2003 óta a berlini Joscha az mc, a trafóban már háromszor jártak, és a 2005-ös első fellépésük egy a kevés közül amikor kinnragadtak nagyon sokan az utcán, mert 450 embernél több nem fért be a klubba.

Clash, valamikor 16-17 éve biztosan volt egy odavissza vágós a berlini (és azóta megszűnt) Concrete Jungle sound ellen, mindkét városban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joscha és Selektor Olli a jelenlegi felállás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr671107643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása