HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

the sound of ROMA

2009.05.14. 13:46 killin tours

avagy Fire pon rome

ONE LOVE HI POWA

Sziasztok

Úgy döntöttem kilépünk Németországból, elvégre akad elsőligás Eu sound máshol is, ha nem is túl sok. Megyünk még vissza majd, persze:D

De most irány Itália, és azon belül Róma. Régi jóbarátok, ha jól tudom iskolai osztálytársak alapították a soundot, még 1992-ben. A legelső valaha alapított olasz sound, és természetesen a legnagyobb a mai napig. Egy mixtape-el kezdték mint sokan mások is, és egyből eladtak 5000 db-ot belőle. ezen kívül rádióműsorokat, és koncert promóciót is csináltak már a kilencvenes évek elején. Nagy álmuk volt egy saját soundsystem, a szó klasszikus értelmében. Saját hangcuccuk, van, és amikor csak tehetik azzal lépnek fel!!! 1993 decemberére tudták véglegesen összerakni.

Pár évvel később újabb tervet valósítottak meg. 1996-ban nyitották meg a Onelove music cornert Rómában, reggae lemezbolt. Két évre rá pedig felállt a nemzetközi disztribúciós irodájuk is, egyenesen Kingstonból tud rajtuk keresztül lemezt rendelni bárki.

Soundclash, hát igen, ezzel nem volt szerencséjük soha szegényeknek, pedig ők is egy fontos fejezetet írtak abban a könyvben, ami az európai soundok világtérképre való kerüléséről szól a soundclashek tekintetében.  A Powpow 2000-ben szerepelt a new yorki worldclashen, ők pedig bejutottak a fináléba, ahol az akkor éppen karrierje csúcsán lévő pink panter (Black Kat) győzte le őket és védte meg 2003-as worldclash champion címét. De 2003 és 2005 között nagyon sok nemzetközi nagy clashen részt vettek, a mai napig az egyetlen EU sound, akit meghívtak a Deathb4dishonor aka Jamaica Worldclash-re, 2005-ben. ( ismétlés: Papa Rodigan kivétel, mint mindig) Dubplate boxuk igazi kultúrális atomfegyver arzenál, roots-new roots előadók dubjainak tömegéről híresek. A nemzetközi clash sikertől talán az igazi MC hiánya választotta el őket, nehezen érthető olasz patwat küldenek általában....

Ettől függetlenül nagyon nagy érdemeik vannak nekik is a kedvenc zenénk európai történetében.  Példájuk nagyon jól mutatja, hogy egy nagy sound mércéje nemcsak a megnyert soundclashek mennyisége. Vagy nem feltétlenül. Lemezbolt, disztribúciós iroda, kismillió koncert és turné promóciója Olaszországban és egész Európában, olasz előadók útjainek egyengetése producerként, és a 2002-es Corrida riddim (Anthony B-vel Richie Spice-al, egy német zenész írta) menedzselése szintén producerként, és kismillió fellépés a sounddal bulikon és clasheken.

Az osztálytársak művésznevei: Lampa Dread, Duccio, Joao szelektorok, King David és Clava mc-k, de rajtuk kívül további tíz ember tagja szorosan a crew-nak, és feltehetőleg mindenki kiveszi a részét a rengeteg munkából Rómában és Kingstone-ban is.

 

Híresebb dub-ok:

-Steel Pulse: Rally round

-Capleton: Me deh yah (onelove hi powa)

- Anthony B & Sizzla & Luciano: Fire pon rome

-Johnny Osborne: No ice cream sound (cusscuss)

-Johnny Clarke: One love dont fear

-Sizzla: Holding firm

 

Híresebb clashek

Euroclash 2002 Hamburg Onelove vs Powpow (Powpow nyert)

Worldclash 2003, 2004 Queens NYC (ellenfelek, Mighty Crown, Black Kat, Sound TRooper, LP

Deathb4dishonor 2005 Montego Bay JA, ellenfelek Bass Odyssey, Tony Matterhorn, Mighty Crown, Black Kat

Fully Loaded 2003 JA ellenfelek sok nagy sound és nagy előadó (A Fully Loaded clashen előadók és soundok is versenyeznek)

Riddimclash 2004 Trooper vs Freddy vs Onelove vs Supersonic (dfd-ban legyőzte a SOnic)

War territory II 2008 Milanó Sentinel vs Onelove (Sentinel nyert)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rövid szünet következik, addig is pár link a kommentek között -korábbi bejegyzéekhez is- várható

következő bejegyzés jövő vasárnap a délelőtti órákban...

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr1001121304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmar 2009.05.15. 19:34:36

War Territory II
Leoncavallo, Milanó 2008 május 17.

One Love vs Sentinel

45 Round
http://www.sendspace.com/file/jmo9rr

Round 1
http://www.sendspace.com/file/eq7fkn

Round 2
http://www.sendspace.com/file/160olx

Round 3
www.sendspace.com/file/22gk2w

killin tours 2009.05.16. 14:06:10

DEathB4dishonor Worldclash Jamaica 2005 Montego Bay

Onelove vs BAss Odyssey vs Mighty Crown vs Black Kat

www.megaupload.com/?d=BC4PYE1E
süti beállítások módosítása