HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

LP INTERNATIONAL

2009.01.13. 16:22 killin tours

PUMA

 

Bizonyára mindenki hallott a közelgő háborúról áprilisban, felteszem a blog olvasói közül nagy arányban jelen is leszünk. A 4 résztvevő sound közül mindenképpen akartam írni az egyikről a clash apropóján. Egyértelmű, hogy a legnagyobb tisztelet Brooklyn egyik örök védelmezője, az LP internationalnak jár. Megintcsak az van, hogy minimális információ áll rendelkezésre róluk, hiába internet...történetek, legendák, dubplate-ek ezeket nem lehet a google-on keresni. hiába hallgat az ember sok de legalább pár régi clash vagy egyéb audiót, nem fogja megismerni az LP-t úgy mintha ott lett volna 10-15 éven keresztül abban a világban ahol ők...

Az LP international (love people) 1982-ben alakult meg Jamaikán. Puma az alapító selector és azóta is ő maga az LP, hamarosan elköltözött New York city híres negyedébe, oda ahova nagyon sokan költöztek már addigra honfitársai közül, Brooklynba. a 90-es évekre aztán már elég nagy respekttel meg rajongótáborral rendelkezett, a King Addies és az Earthruler melett a híres brooklyni hármas tagja lett. Stereofish volt az mc ebben az időben. 

A kilencvenes évek közepére mindenki a brooklyni hármakat akarta legyőzni, a Jaro meg is tette ezt egy év leforgása alatt 95-ben. Az Lp-hez elutazott Ricky Trooper és otthonában győzte le. De túl sokat nem veszített az LP, és  millió clash mellett hetente többször lépett fel a sound New York-tól Kingston-ig mindenhol. Dennis Brown soundja az LP international, Panza a Supersonic selector szerint van úgy kb 100 D. Brown speciál Puma táskájában. Csak Garnett Silk és D.Brown dubplate-eket játszva lenyomhatnának kb egy félves szezont valahol egy klubban hetente egyszer.

Van pár clash legendájuk, sőt biztosan nagyon sok, de egypár igazán sokat tárgyalt. Az egyik 94-ből, amikor Maypen-be (Clarendon JAM) látogattak a helyi erő Bodyguard soundhoz. stereofish egyszercsak valamelyik körük közepén feltette a kérdést: People, where is Maypen's cemetery? Majd utána egy Sanchez és kb 15 D. Brown dubbal bombázta a szegény Guard-ot, egymás után sorjában...

http://www.imeem.com/tag/Lp%20vs%20Bodyguard/music/

A másik a sokak (főleg newyorki lakosok) által clash of the century-nak nevezett clashdance szintén 94-ből, a brooklyni Biltmore Ballroomból, amiről egy egész korszakot neveztek el...Lp international vs King Addies. A három brooklyni sokszor állt ki egymás ellen, és mindegyik clash méltán legenda. Itt 94-ben a DHR-en olvastak szerint az egész komplett Brooklyn be akart jutni a rendezvényre, és többen leírták, hogy bizony a híresneves Wu-Tang Clan is megtisztelte a partyt jelenlétével, teljes létszámban. Az Lp nyert. Aztán 96-ban jött a rematch, itt pontosan úgy zajlott minden ahogy két évvel korábban, de az Addies visszavágott. Egy szemtanú beszámolója:

"

i remember it like it was yesterday.....

a cold winter night in brooklyn standing in a line waiting to get into a club then named Aristocrat Manor..Pushing, Shoving, and out of no where GUNSHOTS fire outside on the line...the patrons DUCK but nobody MOVES FROM THEIR PLACE IN LINE...
It was freezing that day shot bust and no one moved cause no one wanted to loose there spot in line.
all for the honor of AUTHENTIC SOUND CLASH..
Hours unto the clash Addies start to play tunes which compelled a patron to constantly reach inside of a Speaker box for a rusty TAURUS and bust shots in the air.. until finally security swarm the place with pump shotguns and hand guns...wutang was present at the dance….fuck the NBA... I LOVE SOUND CLASH"
 

ez a két clash a kommentekben elhelyezett linkeken letölthető lesz hamarosan. meg remélem sok másik is. Az Lp 2005-ben megnyerte a Riddimclasht, ez is mindenképpen komoly trófea a tarsolyukban. Jelenleg Killer D  az mc, Terror után aki a 21. század elején fogta a mikrofont, például az említett Riddimclashen.

Puma az utóbbi években Berlinben rezidens, ott él!

 

Híresebb clashek és trófeák:

1994 Clarendon (JAM) Bodyguard vs LP 

1994 Biltmore Ballroom Brooklyn LP vs King addies

1994  Biltmore Ballroom Brooklyn LP vs Bass Odyssey

1995 Biltmore Ballroom Brooklyn LP vs Killamanjaro (Trooper nyert)

1996 Aristocrat Manor Brooklyn The Rematch: LP vs King Addies (Addies nyert)

 2005 Riddimclash trófea LP vs Supersonic vs Caveman vs Immortal

 

Híresebb dubplate-ek:

Dennis Brown : LP (Promiseland)

ezenkívül nagyjából Dennis Brown összes

Big Youth & Capleton & Granett Silk: Hit the road soundboy

Capleton & Cocoa Tea: Forgive them

Notorius BIG special ez tény de nem hallottam még

Peter Tosh ezt meg mondják...meg még ki tudja mim minden

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr98875147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmar 2009.01.13. 20:02:11

Hey, köszi a bejegyzést!

2005 Riddimclash Dub fi Dub (LP vs. Supersonic) - www.sendspace.com/file/1jryts

Én ápr. 4-én ezt a csatát várom a legjobban...

Itt pedig egy LP mix (Dancehall dubplate classics) - www.sendspace.com/file/6miy7k

N
süti beállítások módosítása