HTML

madzsar soundclash fanatiks

LONG LIVE THE FUCKERY OF SOUNDCLASH testvéroldalunk a http://higherlevelsound.wordpress.com/ +++++ az én emailcímem pedig hanggyilkos kukac dzsímél pont kom

Friss topikok

Soundquake

2009.04.30. 15:33 killin tours

Greetings  itt az újabb német veterán Detmold nevű Ruhr vidék környéki kisvárosból, a Soundquake.

Az ő nevük ismerősen cseng mindenkinek alighanem, Európa nagyobiik része a mai napig tőlük rendeli a lemezeket, mert több mint tíz éve beindították a businesst. A történetük már a 80-as évek végén elkezdődött. A Bielefeldi havi egy Rodigan fellépésekkel, ez volt akkoriban az egyetlen lehetőség Németországban autentikus reggae zene hallgatására. Ahogy a Powpow-nál, itt is érvényes, Rodigan az elsőszámú inspiráció volt pár fiatalembernek a soundsystem alapításra. Rappa Bimma és Zuke az alapítók. Rappa hiphop bulikat csinált a 90-es évek elején, Bimma néha zenélt dancehall-reggae szetteket. 92-93-ban ők is elutaztak Jamaikára, ahol a Bass Odyssey partyjain vettek részt . 94-ben már másodrszor jártak ott, akkor jött a Soundquake név. Mivel nem volt pénzük minden második héten odarepülni, üzleti érzékük viszont annál több, beindították a lemezboltot, ami azóta tényleg egész Európát ellátja reggae zenével. 96-ban már nemhogy zenéltek Németországszerte, hanem olyan helyeken játszottak mint Bristol UK, vagy éppen Jamaika, a Bass Odyssey-vel egy bulin. Ekkora már volt Bounty Killer, Sizzla és Merciless dubjuk, 94-ben vették fel az elsőt ami Sizzla volt állítólag. Az Irie FM rádió interjút közölt le velük Jamaikán, 96-ban. 97-ben Bimma lett az MC, mert selector Lazy Youth érkezett, Zuke az operátor, Rappa szintén selektor. Lazy youth pár évre rá kiszállt, hogy megalapítsa a Kinsgston soundot Kölnben, Bigga T pedig pár éve érkezett és azóta csak ő szelektál.

Cornador nevű német előadó Here I Am című számmal Soundquke produkció, ők a producerei, ha jól tudom.

Nagyon nagyon sok clash van a hátuk mögött, de előttük már semmi. A 2008-as Riddimclash után bejelentették, hogy soha többet. Soha nem féltek kiállni senki ellen, de valami mindig hiányzott ahhoz, hogy felkeltsék a világ figyelmét Európán kívül. ez a valami alighanem az MC. Olyan MC aki jamikaiak által érthető patois-t tud beszélni, angolból tökéletes, vicces, de ha kell kegyetlen, és nem akadozik-erőlködik soha, nem körülméynes 2 percbe telik neki elmondani a kellő dialketben szlengben, hogy anno azon a clashen amit mi nyertünk te még csak a ruhatárban dolgoztál....például, de ezt most találtam ki. És vannak argumentjei, ezt nehéz volna fordítani, a németek sem teszik, talán indok ami alapján bele tudsz kötni az ellenfeledbe egy clashen? bonyolult a nyelvünk....

  Bimma sajnos soha nem volt ilyen. Épp ellenkezőleg, mindenki tudja róla, hogy a mai napig nehézkes mint MC, és nem mindig veszi a fáradtságot, hogy gondolkozzon ezen a bizonyos argumenten. Hanem inkább durván személyeskedik az ellenfelével. Ez megint egy érdekes határvonal, amit pontosan nem is ismerek, de az ő példájuk talán jó arra, hogy erről elmélkedjen az ember....soundclash, musical war, lehetne folytatni, elvileg itt mindent szabad sőt kötelező, de az Mc-k a legtöbbször tényleg olyanokat mondanak, ami nem privát-magánügy. Bimma többnyire az ellenkezőjéről híres: hosszan lehetne sorolni az elrontott vagy éppen személyeskedő dumáit a clasheiből:

-azért hagyott el a csajod mert szájszagod van

- apád kocsiját kell kölcsönkérd, neked nincs saját

-melegítőárulásból élsz, nem a soundbusinessből

...... tényleg hosszú ez a sor, és direkt írtam nevek nélkül, aki végighallgatja a clasheiket az majd megtudja kik ellen lettek ezek a "nagy dumák"  bevetve. most akkor érdemes összehasonlítani mondjuk egy olyannal amit neki címeztek:

"you come from Detmold a small village, and you seh you a badman....people....you rate as a badman if a man jump over fence and thief bloodclaat apple from neighbour?"

remélem mindenki érzi a különbséget azért....szóval Bimma néha kicsit tahó, de nem akartam volna ilyen bejegyzést csinálni, amiben lehúzóm a főszereplőt.

Soundquake a big bad sound, és 13 éven keresztül clasheltek boldog-boldogtalan ellen, ellátják a kontinenst reggae zenével, és jugglin soundnak meg talán a legjobbak egész Európában, anno volt egy külön lemezadogatójuk, és fél percenként prögött a következő tune....

 

Híresebb clashek:

95 Mülheim an der Ruhr, Top Franklin vs Soundquake (nyerésben volt a soundquake, de túl sok hangzavar jött ki a klubból, a rendőrség lekapcsolta a bulit reggel 5-kor)
 1996 Germany, Hamburg - SQ vs. Love Tank
1998 Germany, Bremen - SQ vs. PowPow, Jah Sound and others
2000 Germany, Stuttgart - SQ vs. PowPow (nyert a Powpow)
2002 Germany, Aachen - SQ vs. King Tubby vs. Runn Sound
2002 Italy, Roma - SQ vs. Kali Weed
2003 Germany, Stuttgart - SQ vs. SuperSonic
2004 Germany, Erlangen - SQ vs. Sentinel  (nyert a Sentinel)

2006 Euro Sound War Soundquake vs Immortal vs Freddy vs Gramigna (nyert a Gramigna)

2006 Soundquake vs Topaz vs Onelove

2007 War Inna East Enschede Soundquake vs Supersonic (nyert a Sonic)

2008 Riddimclash Soundquake vs Civalizee vs Irie Crew vs Herbalize it vs XTAC vs Trinity (nyert a Civalizee)

Híresebb dubok:

Buju/Al Campbell: Untold Stories/Thank you Lord

Capleton: Soundboy dont cry no more

Derrick Harriot - Soundquake Sound A De Killer (Winner)

Gentleman: Annihilate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bimma, Cornador (aki nem a sound tagja csak a felfedeztettjük de nem találtam most más képet) Zuke, és ő itt a jobbszélen nem tom ki...ma már igen, Hille

 

 soundquake vs sentinel 2004 Erlangen dubfidub részlet

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://soundclash.blog.hu/api/trackback/id/tr821095846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

killin tours 2009.06.17. 18:53:29

Sounquake vs Gramigna vs whoever
Euro Sound War part II video

www.megaupload.com/?d=204KPI60

süti beállítások módosítása